Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, ha estat adreçada fins ara als cursos finals d’ESO i al Batxillerat i té una gran implantació. Per donar un parell de dades podem destacar que la d’enguany serà la vintena edició i que a la darrera van participar més de 21000 alumnes.

Aquest curs la SCM ha pres la iniciativa, amb el suport del Departament d’Ensenyament i de la Fundació CELLEX, d’incorporar a aquesta activitat els alumnes de 5è i 6è de l’educació primària.

La prova té format de concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Tota la informació de la prova (bases, característiques de la prova, funcionament, formulari d’inscripció, etc.) la podeu trobar al web del Cangur. Les dues dates més importants a retenir són el 2 de març de 2015 com a dia límit per fer la inscripció i el 19 de març com a dia de realització de la prova.

A la web del creamat trobareu un document elaborat per l’organització de la prova on podeu ampliar la informació sobre les característiques del Cangur de Primària.

Si sou d’un centre de primària us animem a participar-hi!

Comments are closed.