Aquest any la jornada conjunta que tenia lloc el mes d’Octubre a l’edifici de l’IEC i que es convocava de manera conjunta entre ls SCM, Feemcat, Al-Kwharitzmi i la Societat Balear de Matemàtiques XEIX es celebrarà a València el dia 1 d’Octubre de 2016 .

Ja s’ha obert el període d’inscripció i us hi esperem a tots.  Trobareu tota la informació a la web http://www.semcv.org/presentacio-12-jornades

Els companys de l’organització ens fan arribar el següent anunci:

Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre del 2016 tindran lloc a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València les XII Jornades de la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana al-Khwārizmī amb el lema Matemàtiques per entendre el món.  Així mateix, l’1 d’octubre farem coincidir la XIII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques. “Matemàtiques per entendre el món”
Al mon hi ha comportaments espectaculars que són més fàcils d’entendre mitjançant l’ús de models matemàtics. Les matemàtiques estan presents, en major o en menor mesura, en tot el que ens envolta i ens proporcionen una eina imprescindible per fer-nos una imatge racional del món.
El domini de la competència matemàtica ha de capacitar l’alumnat per comprendre situacions de l’entorn que es poden interpretar matemàticament; els ha de permetre, d’una banda, esdevenir crítics amb les dades que se’ls presenten i, de l’altra, adoptar un rol actiu per fer-hi també les seves pròpies aportacions.
Així, doncs, el nostre alumnat no ha d’aprendre matemàtiques per saber calcular, ha d’aprendre matemàtiques per entendre el món en el qual viu. No es tracta, doncs, de saber calcular l’àrea d’un trapezi, es tracta d’entendre com és l’extensió de la superfície cremada d’un bosc, per exemple, i poder comparar-la amb la superfície del pati de l’escola.

Comments are closed.