Durant la setmana del 17 al 23 d’octubre es celebraran dos actes a Mataró en els que les matemàtiques en seran les protagonistes.

El dissabte 22 d’octubre de 10 del matí a les 2 de la tarda es celebrarà l’acte “Matemàtiques al carrer” que organitza per primer cop la FEEMCAT (Federació d’Entitats d’Ensenyants de Matemàtiques de Catalunya). L’acte consistirà en més d’una desena de propostes matemàtiques, reptes, jocs matemàtics gegants per jugar a terra, construccions, màgia numèrica, mosaics, una ruta matemàtica, etc… a la plaça de l’Ajuntament de Mataró. Amb aquesta jornada es vol apropar les matemàtiques i el seu caràcter lúdic a tots els públics. Aquest acte es celebra aquest any a Mataró, com a primera proposta d’un acte que serà itinerant anualment a diferents ciutats.
Amb el lema: T’agraden les matemàtiques? O potser encara no saps que t’agraden?

Si vols participar aportant alguna taula el dissabte o pots venir a col·laborar amb alguna taula que es munta omple el següent formulari. També et pots posar en contacte enviant un correu a matesalcarrer@feemcat.org

A més a més, us informem que el dijous 20 d’octubre a 2/4 de 7 es celebrarà al Teatre Monumental de Mataró la Festa de les Matemàtiques. Un acte anual, que la pandèmia va escapçar a mitges. Es va celebrar tres cursos 2017-20 i el curs 20-21 es va fer per Mataró Audiovisual. Durant l’acte es fa un reconeixement a alumnes de la ciutat que han destacat en concursos de nivell català com el cangur i el Fem Matemàtiques. Enguany l’acte es renova: es representarà l’obra de teatre “Matemàtiques, també cosa de dones!” a càrrec d’un grup d’alumnes de l’institut Dertosa (Tortosa) i com a directora la Núria Serra. Es convida al professorat de matemàtiques de Mataró, l’alumnat homenatjat, a les famílies i, a més, l’acte és obert al públic en general, perquè tothom pot gaudir de la divulgació matemàtica.

Si tens dubtes o vols més informació sobre La Festa de les Matemàtiques, et pots posar en contacte via festa.mates.mataro@gmail.com i pots consultar la informació actualitzada en aquest enllaç.

Us deixem també el programa de la Festa de les Matemàtiques de dijous dia 20.

Leave a Reply