Presidència de la federació
Les persones que han presidit la FEEMCAT des del dia de la seva creació són:
Ma. Antònia Canals i Tolosa (ADEMGI)
Professora emèrita de didàctica de les matemàtiques de la UdG. Fundadora (recentment) del Gabinet de Materials i de Recerca per a la matemàtica a l’escola GAMAR. Fundadora l’any 1962 de l’escola Toni i Guida al barri de Verdum. Cofundadora del moviment de mestres Rosa Sensat. Medalla Francesc Macià al mèrit del treball de la Generalitat de Catalunya, el 1884. Coordinadora del grup de treball Perímetre. Premi Mestres 68 del 1994. Insígnia d’or de la Universitat de Vic, 2001 Premi Jaume Vicens Vives a la qualitat de la docència universitària, l’any 2001. Professora de didàctica de les matemàtiques a la UAB, a la Universitat de Vic, i a la UdG. Promotora de nombrosos grups de treball i associacions. Creadora del material didàctic ‘Reglets Numèrics Ma Antònia Canals’. Autora de llibres de text i quaderns de 1r a 6è de primària (Editorial Casals, col·lecció Onda), i de nombrosos articles i conferències (revistes Infància, Perspectiva Escolar, Biaix, Suma, i altres)
Antoni Vila i Corts (APMCM)
Llicenciat en Matemàtiques i doctor en Didàctica de les Matemàtiques. Professor d’ensenyament secundari de l’IES Gabriel Ferrater de Reus i formador de professorat mitjançant cursos, seminaris, assessoraments i grups de treball. Ha escrit diversos llibres i articles principalment relacionats amb la resolució de problemes i l’avaluació.
Xavier Vilella i Miró (APaMMs)
Llicenciat en Ciències Químiques, màster en Matemàtiques a Educació Secundària (RP) per la UAB, màster en Informàtica Educativa per la Universitat de Salamanca, professor de matemàtiques a l’IES Vilatzara de Vilassar de Mar, 24 anys d’experiència professional, formador del professorat d’Educació Primària i Secundària (cursos, seminaris, grups de treball, conferències, assessoraments a claustres, etc.). Membre del Grup Perímetre i del Grup Vilatzara. Ha escrit articles i llibres, relacionats amb matemàtiques i cultures, activitats riques d’alt nivell, atenció a la diversitat, l’Any Mundial de les matemàtiques i les societats del professorat de matemàtiques, etc. Ha estat secretari d’activitats de la FESPM durant 4 anys i president del comitè científic de les XI JAEM de Canàries.
Marta Berini López-Lara (ABEAM)
Llicenciada en Ciències Exactes per la Universitat de Barcelona. Professora de l’IES Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat. Membre del Grup Zero de Barcelona. Professora Formadora per a la Reforma de l’Ensenyament Secundari Obligatori. Autora de diversos llibres i articles en revistes especialitzades. Col·laboradora en el Programa Experimental de Reforma Educativa en l’elaboració i anàlisi del Currículum de Batxillerat de l’àrea de Matemàtiques durant els cursos 86/87 i 87/88. Coordinadora, elaboradora i experimentadora del projecte MEDIDA Y REALIDAD, guardonat en el Concurs nacional convocat per la Secretaría de Estado de Educación (BOE nº 52, 1/03/90). Professora al curs Formadors per a la Reforma a l’Ensenyament Secundari, organitzat per la Subdirección General de Formación del Profesorado MEC (curs 91-92).
Joan Gómez i Urgellés (SEMG)
Llicenciat en Matemàtiques, doctor en Ciències de l’Educació per la UAB, professor de la UPC i col·laborador de la UNED. Ha escrit tres llibres de text (Variable Complexa, Anàlisi Vectorial i Invitació al món de les matemàtiques per a no matemàtics) i tres més d’assaig pedagògic (L’altra cara de les matemàtiques -premi Joan Profitós 1999-, Una proposta per a un nou ensenyament de les matemàtiques -premi Josep Pallach 1999- i De la enseñanza al aprendizaje de las matemáticas)
Pili Royo Regueiro (ADEMGI)
Professora de Secundària a l’Institut Montilivi de Girona. Anteriorment, professora de Primària. Mestra en l’especialitat de Matemàtiques i Ciències, llicenciada en Ciències de l’Educació, i doctora en la línia de recerca Investigació en educació matemàtica en l’etapa corresponent a l’ESO. Formadora. Ha col·laborat amb el GAMAR i treballat i col·laborat amb el CREAMAT. Membre del grup Perímetre, del grup català participant en el Project of Professional Development for Teacher-Researchers, del Grup de Matemàtiques a l’ESO de l’ICE de la UdG, i de la SEIEM. Ha participat en l’organització de diverses jornades d’educació matemàtica i ha publicat articles i textos divulgatius sobre qüestions d’educació matemàtica. Presidenta de la FEEMCAT de 2005 a 2007.
Carme Aymerich i Padilla (APaMMs)
Mestra d’Educació Infantil i primària des de fa més de 30 anys. Formadora i assessora del Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Membre del Grup Perímetre i coordinadora del Grup Àrea. Ha treballat en la Formació Inicial per a la Universitat de Vic. Arran de la seva llicència d’estudis va coordinar la producció dels contes amb contingut matemàtic del programa de TVC “Una mà de contes”, actualment hi col·labora com a guionista. Durant la seva presidència es van dur a terme les XIV JAEM a Girona. Presidenta de la FEEMCAT de 2008 a 2010.