16:00 – 17:00. Sessions paral·leles

 Aula Prat de la Riba

 Fem-ho visual a l’aula.    

Albert Herrero (INS Lluís Domènech i Montaner)  Professor de Secundària, membre d’APaMMs i amb gran interès per fer coses conjuntes entre Primària i Secundària.

 Resum: El currículum posa èmfasi en la representació i la comunicació, com un dels processos claus en l’aprenentatge.  Les estratègies de representació visual poden ajudar als alumnes a construir i estructurar les seves idees matemàtiques, i a resoldre situacions problemàtiques.  En el taller es presentaran diverses experiències d’aula i idees per fer visibles conceptes matemàtics en els blocs de continguts “menys geomètrics”, a nivell dels primers cursos de l’ESO.

Treball vivencial i manipulatiu de superfícies i volums (CS Primària)

Ramon Martí Amigó (Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat) Mestre i Psicopedagog. Coordinador de matemàtiques d’Educació Primària a la Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat. Membre del grup de recerca i innovació matemàtica a+a+. Creador de materials i dinamitzador de noves metodologies a l’àrea de matemàtiques de Primària.

Mikel Martín Relancio (Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat) Mestre i Biòleg. Professor de Secundària i Batxillerat de la Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat. Coordinador del TAC de matemàtiques d’ESO. Impulsor de noves metodologies de matemàtiques a l’ESO.

 

Resum: La vivenciació i manipulació són indispensables i fonamentals per a adquirir la base matemàtica que asseguri  una bona comprensió i domini dels continguts que treballem. Presentarem diferents activitats i materials. Vivenciarem superfícies tal com ho fem al Cicle Superior de Primària. El taller serà pràctic i directe. Comprovarem que l’assaig/error és bàsic en tot aprenentatge i molt motivador pels alumnes.

 

17:00 – 18:00             Conferència de cloenda

Veig Matemàtiques per tot arreu.És greu, doctor?

 Josep Lluís Pol i Llompart (IES Marratxí, Mallorca)

Comments are closed.