Des d’ABEAM i ADEMGI, i en col·laboració amb l’Associació Castellana i Lleonesa d’Educació Matemàtica Miguel de Guzmán organitzem la 2a edició de EL TOUR DE LES MATES: la cursa de càlcul mental.

En la seva primera edició va comptar amb la participació de més de 250.000 alumnes de 150 centres educatius. Enguany ja s’hi han apuntat 200 centres de moltes províncies diferents, i ara obrim la participació a tots els centres educatius de Barcelona i Girona.

El Tour de les Mates és una competició de càlcul mental dirigida a tot l’alumnat des de 5è de primària fins a 2n de Batxillerat, els quals competiran en diferents categories i classificacions per resoldre el major nombre possible d’operacions matemàtiques en el temps marcat. 

Aquesta cursa, que començarà el 15 de gener, té lloc al llarg de sis setmanes dins de l’horari lectiu. En ella, els mateixos docents són els jutges de cursa, els qui duen a terme la prova en el moment de la setmana que més els convingui (de fet aquest projecte pot servir per a treballar i avaluar el càlcul mental d’una forma motivadora). A més, a la web es pot accedir a activitats i vídeos o píndoles de coneixement per a treballar l’estratègia de càlcul mental de cada setmana.

image.png

Al final de la cursa, cada centre educatiu coneixerà els seus alumnes més ràpids, els quals es classificaran per a la Fase provincial, on descobrirem al corredor més ràpid. 

Per a explicar breument aquesta competició a tot el departament de Matemàtiques, tens disponible el següent vídeo: https://youtu.be/htdflhytioc

Si vols conèixer en profunditat com desenvolupar El Tour de les Mates en el teu centre educatiu, et convidem a llegir el seu Reglament en la web de la cursa: https://eltourdemates.wordpress.com/reglamento/

I tu, t’animes a pedalejar en el pròxim Tour de les Mates?

Leave a Reply