Un any més, i ja en van 10, l’associació d’ensenyants de matemàtiques de Lleida,  Lleimat ha organitzat la seva trobada anual per parlar d’educació matemàtica.

A les 9 del matí un centenar de mestres i professors de matemàtiques es trobaven a la Universitat de Lleida per compartir experiències d’aula i aprendre plegats com abordar l’”Enriquiment curricular”.

Una brillant conferència del Xavier Vilella va ser el punt de partida. A partir de propostes senzilles d’aula animava els companys a pujar el nivell de matemàtiques del grup assegurant que els alumnes esdevinguin competents en la realització de tasques que siguin reptes reals. En Xavier ens va fer somriure a l’hora que reflexionàvem sobre quina és la nostra tasca com a professionals  i ens qüestionàvem l’efectivitat de moltes de les activitats a classe.

lleimat_tot_p

A la segona part de la jornada els alumnes de diferents centres explicaven als professors activitats d’enriquiment curricular. Va ser una sorpresa i un plaer veure els nois i noies explicant ells mateixos el que havien fet al seu centre.  Un valor afegit que sens dubte val la pena incorporar a altres jornades que es fan a Catalunya.

Per acabar un grup d’alumnes de primària va fer de mestres de tots els participants ensenyant-nos a fer diferents construccions de papiroflexia.

Noves idees, nous formats  i molta empenta. Felicitats, Lleimat!

Comments are closed.