Aquest mes de juny, dels dies 22 al 26, a Santander s’ha celebrat la XXVII Olimpíada Matemàtica nacional convocada per la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques i organitzada per la Sociedad Matemática de Profesores de Cantabria.

Els representants catalans han estat en Benet Fité, de l’ Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida, en Lluís Gil de l’Escola Pia de Sabadell i en Víctor Conchello de l’escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar. Els ha acompanyat la nostra companya Núria Fortuny i Posino, professora de matemàtiques de l’Institut escola de Lloret de Mar, acompanyats a la fotografia per en Jordi Comelles, coordinador general de les activitats amb alumnes de la fespm.

Foto de Jaime Juan Suarez Martínez, licencia CC.

Foto de Jaime Juan Suarez Martínez, licencia CC.

 

Podeu veure totes les fotografies de l’olimpiada al link. 

1

La primera tarda es va fer la rebuda dels 61 estudiants i 22 professors i al vespre van tenir lloc les presentacions i organització de grups per fer les activitats.

El dijous 23, després de la mesa inaugural celebrada a la Facultat de Ciències de Cantabria, nois i noies de totes les comunitats autònomes i Andorra van fer la prova individual.

2

La resta del dia va estar farcida d’activitats: recepció a l’Ajuntament de Santander, passejada fins als molls de Gamazo, conferència “La terra paral·lela” i visita al planetari.

El dia va culminar amb la posada en comú i brillant exposició per grups dels problemes de la prova individual.

L’endemà, a la península de la Magdalena, es va fer la prova per equips. Els estudiants van recórrer, amb molt entusiasme, tota la zona per tal de resoldre els dotze reptes proposats.

3

Durant la tarda, de nou, el programa estava ben atapeït. Ens van mostrar amb visita guiada el Palau de la Magdalena, vam fer ruta matemàtica pel centre de Santander i al vespre sessió de Matemàgia.

Després d’un dissabte de sortides a l’entorn natural de Cantabria va arribar diumenge amb la celebració al Parlament de Cantabria, de l’acte de clausura. L’acte d’entrega de premis, reconeixements i clausura va incloure una visita a l’edifici, una exposició i un concert. Volem felicitar des d’aquí en Benet Fité que ha obtingut menció especial per ser dels 10 primers en la prova individual.

El grup de 42 nois i 19 noies que han gaudit de l’oportunitat de participar en aquesta Olimpíada han tingut una experiència de descobriment i relació amb companys que, sens dubte, els és un enriquiment notable i una vivència de creixement personal incomparable.

olimpi

Comments are closed.